Atelier Rasecht

Sinds 2016 werk ik vanuit mijn atelier aan huis – de oude dorpsslagerij aan de Nieuwe Holleweg in het Gelderse Beek, vlakbij Nijmegen. Ik toverde de voormalige winkel om in een plek waar ik mijn energie omzet in creativiteit. Hier maak ik beeldend werk, soms in de vorm van ‘slagerskunst’. Ook geef ik mozaïekworkshops en cursussen voor jong en oud, particulieren en bedrijven.

Beeldend theater

Atelier Rasecht is bovendien hét decor voor mijn andere grote passie: beeldend theater. Samen met Marian van der Steen van Bureau Buitenkans speelde ik sinds eind 2017 het stuk Spek & Spam; een theatraal verhaal over twee slagerszussen die worstelen met de grote dingen in hun kleine wereld.

In 2019 en begin 2020 hebben we opnieuw gespeeld in Atelier Rasecht annex voormalige slagerij aan de Nieuwe Holleweg 23 bij Nijmegen.

We heropenden met Teerbemind, een theatrale tentoonstelling over de tabakszaak en Pakket Afhaalpunt PAF. In een uur tijd speelde zich hier een absurdistisch gebeuren af.
Pruimtabak, de pijp, shag, sigaren en sigaretten, ze waren overal en tegenwoordig zijn ze bijna nergens.
In de beeldende kunst zijn en blijven al die tabakswaren voor altijd zichtbaar. Verder trokken we in Teerbemind graag rookgordijnen op, we toonden kl*asbakken en allemaal zonder dat het stonk. Het humoristische samenspel tussen personage en beeldend kunstenaar maakte er een bijzonder en ontroerend schouwspel van, zo gaf het publiek na afloop vaker te kennen. Sommigen kwamen nóg een keer kijken. Ja, er was veel te zien én te lachen.

Helaas is onze laatste voorstelling van Teerbemind een stille dood gestorven. Vanwege de Coronacrisis hebben we deze moeten annuleren. De kunstobjecten en artefacten die een rol speelden in de voorstelling zijn te zien in de etalages van Atelier Rasecht en te koop. De bedoeling is dat ze – samen met de Spek & Spam-objecten – in de (nabije) toekomst worden geveild. Houd de berichten in de gaten!

Bed in Beek

Samen met mijn partner Frans Loeffen heb ik de oude slachterij en worstenmakerij omgebouwd tot twee appartementen. Elk appartement heeft een moderne keuken met oven/magnetron/vaatwasser en een badkamer met regendouche-systeem en toilet. De slaapkamer is bereikbaar via een open trap en doet door zijn kleine, intieme opzet denken aan een bedstee in de lucht. De appartementen beschikken verder over een flatscreen TV, espressoapparaat, eigen buitenterras en gratis wifi.